Aktualności

EUROPEJSKIE TARGI PRODUKTÓW REGIONALNYCH W ZAKOPANEM


W dniach 11-15.08.2023 odbyły się Europejskie Targi Produktów Regionalnych.

Wydarzenie to promuje autentyczność i różnorodność regionów, dając możliwość spotkania z żywym dziedzictwem kulturowym zarówno z Polski jak i z Europy. Kwintesencją danego regionu są tradycyjne produkty i sposób ich wytwarzania.

My zaprezentowaliśmy nasze – tradycyjne włoskie sery z polskiego mleka, które wyrabiamy z pasją od lat.


Europejskie Targi Produktów Regionalnych w Zakopanem
Europejskie Targi Produktów Regionalnych w Zakopanem 2
Europejskie Targi Produktów Regionalnych w Zakopanem 3
Europejskie Targi Produktów Regionalnych w Zakopanem 4
Europejskie Targi Produktów Regionalnych w Zakopanem 5
Europejskie Targi Produktów Regionalnych w Zakopanem 6

RENIK PARTNEREM XII EDYCJI KONKURSU „POLSKA OD KUCHNI” – GALI ROZDANIA NAGRÓD „ZŁOTY WIDELEC

Dnia 27.04.2023r. w Airport Hotel Okęcie **** odbyła się Gala, podczas której najlepsze restauracje w Polsce zostały nagrodzone statuetkami Złotego Widelca. Wręczono również po raz drugi godła promocyjne Chefs Choice – nagrodę przyznawaną przez Stowarzyszenie Kucharzy Polskich i Fundacji WIP firmom z sektora HoReCa. Kapituła Konkursu przyznała również wybitnym kucharzom - autorytetom w środowisku, zaszczytne tytuły „Arcymistrz Sztuki Kulinarnej”.

Uczestniczyliśmy w tej wspaniałej imprezie jako Partner wydarzenia. Serdecznie gratulujemy wszystkim nagrodzonym!

*zdjęcia wykonane przez Organizatorów wydarzenia


renik-7-min
renik-6-min
renik-5-min
renik-3-min
renik-4-min
renik-2-min1
renik-1-min1

RENIK w Dzień Dobry TVN - Mamma mia! Rey na tropie włoskich serów

„Włoski akcent na polskiej ziemi? Tak! Wytropił go Mikołaj Rey. Nasz smakosz tym razem udał się do Sowiej Woli Folwarcznej. Spotkał się tam z Michałem Rutkowskim, który produkuje włoskie sery, między innymi, mozzarellę i ricottę. Jednak największą dumą firmy Pana Michała jest Scamorza. Co to za ser? Jak smakuje? Jakie ma właściwości i z czym go podawać? (red. TVN)”



CIBUS - Włoskie targi żywności, Maj 2018, Parma-Włochy

W maju 2018 roku nasza firma została zaproszona na targi poświęcone włoskiemu sektorowi rolno-spożywczemu, które odbyły się w Parmie, sercu Doliny Spożywczej, znanej na całym świecie z doskonałych produktów gastronomicznych.

W wydarzeniu brały udział instytucje, stowarzyszenia handlowe, firmy i specjaliści z sektora rolno-spożywczego Made in Italy, którzy wspólnie nakreślają przyszłe strategie dla biznesu spożywczego. Wystawa była okazją do nawiązywania i rozwijania relacji handlowych na poziomie międzynarodowym.

Podczas targów uczestniczyliśmy w pokazach kulinarnych i wystawie włoskich trendów gastronomicznych na nadchodzący sezon. Zainspirowani tym wydarzeniem, skompletowaliśmy specjalnie dla Państwa wiele nowych produktów najwyższej jakości.


jedzenie-na-targach-5
jedzenie-na-targach-4
jedzenie-na-targach-7
jedzenie-na-targach-6
jedzenie-na-targach-9
jedzenie-na-targach-8
jedzenie-na-targach-1
jedzenie-na-targach-2
jedzenie-na-targach-3