Aktualności
EUROPEJSKIE TARGI PRODUKTÓW REGIONALNYCH W ZAKOPANEM
W dniach 11-15.08.2023 odbyły się Europejskie Targi Produktów Regionalnych.
Wydarzenie to promuje autentyczność i różnorodność regionów, dając możliwość spotkania z żywym dziedzictwem kulturowym zarówno z Polski jak i z Europy. Kwintesencją danego regionu są tradycyjne produkty i sposób ich wytwarzania.
My zaprezentowaliśmy nasze – tradycyjne włoskie sery z polskiego mleka, które wyrabiamy z pasją od lat.
RENIK PARTNEREM XII EDYCJI KONKURSU „POLSKA OD KUCHNI” – GALI ROZDANIA NAGRÓD „ZŁOTY WIDELEC
Dnia 27.04.2023r. w Airport Hotel Okęcie **** odbyła się Gala, podczas której najlepsze restauracje w Polsce zostały nagrodzone statuetkami Złotego Widelca. Wręczono również po raz drugi godła promocyjne Chefs Choice – nagrodę przyznawaną przez Stowarzyszenie Kucharzy Polskich i Fundacji WIP firmom z sektora HoReCa. Kapituła Konkursu przyznała również wybitnym kucharzom - autorytetom w środowisku, zaszczytne tytuły „Arcymistrz Sztuki Kulinarnej”.
Uczestniczyliśmy w tej wspaniałej imprezie jako Partner wydarzenia. Serdecznie gratulujemy wszystkim nagrodzonym!
*zdjęcia wykonane przez Organizatorów wydarzenia
RENIK w Dzień Dobry TVN - Mamma mia! Rey na tropie włoskich serów
„Włoski akcent na polskiej ziemi? Tak! Wytropił go Mikołaj Rey. Nasz smakosz tym razem udał się do Sowiej Woli Folwarcznej. Spotkał się tam z Michałem Rutkowskim, który produkuje włoskie sery, między innymi, mozzarellę i ricottę. Jednak największą dumą firmy Pana Michała jest Scamorza. Co to za ser? Jak smakuje? Jakie ma właściwości i z czym go podawać? (red. TVN)”
CIBUS - Włoskie targi żywności, Maj 2018, Parma-Włochy
W maju 2018 roku nasza firma została zaproszona na targi poświęcone włoskiemu sektorowi rolno-spożywczemu, które odbyły się w Parmie, sercu Doliny Spożywczej, znanej na całym świecie z doskonałych produktów gastronomicznych.
W wydarzeniu brały udział instytucje, stowarzyszenia handlowe, firmy i specjaliści z sektora rolno-spożywczego Made in Italy, którzy wspólnie nakreślają przyszłe strategie dla biznesu spożywczego. Wystawa była okazją do nawiązywania i rozwijania relacji handlowych na poziomie międzynarodowym.
Podczas targów uczestniczyliśmy w pokazach kulinarnych i wystawie włoskich trendów gastronomicznych na nadchodzący sezon. Zainspirowani tym wydarzeniem, skompletowaliśmy specjalnie dla Państwa wiele nowych produktów najwyższej jakości.